Tornar

Displàsia cleidocraneal: afectacions dentals i símptomes

06-09-2022
Displàsia cleidocraneal: afectacions dentals i símptomes'

Des de Clínica Cuadross volem explicar-vos una mica més sobre una de les malalties rares que avui dia més sentim parlar, a causa de l'actor Gaten Matarazzo.

Quines afectacions dentals pot tenir la displàsia cleidocraneal?

La displàsia cleidocraneal és un trastorn genètic del creixement que afecta els ossos, però té altres afectacions com és el cas d'afectacions dentals. És causat per una anomalia en el gen que apareix de manera hereditària.

Aquest tipus de trastorn sol presentar anomalies dentals com a uniformitats en la dentició, maloclusió, retard de la dentició definitiva o problemes mandibulars. Algunes de les afectacions que podem trobar en els pacients és:

  • Dificultat de despreniment de les dents de llet
  • Aparició de peces dentals addicionals.
  • Paladar massa arquejat que afecta la parla i pronunciació.
  • Problemes mandibulars amb afectacions en la mossegada.
  • Erupció retardada de les peces dentals definitives.
  • Malformacions dentals

És important que davant d'aquesta mena de casos s'avaluï de manera individual les afectacions bucodentals que té. Per al diagnòstic és important realitzar diferents radiografies i revisions.

Quin tipus de tractament s'aplica per a la displàsia cleidocraneal?

És important tenir en compte en quina situació es troba el pacient i realitzar un correcte diagnòstic per a trobar el tractament adequat. Un dels tractaments que es pot aplicar és la possibilitat d'extreure aquelles peces dentals de llet que encara no han caigut o la intervenció quirúrgica d'aquestes.

És indispensable la primerenca identificació del problema per a aplicar mètodes correctius al més aviat possible, així com tractaments d'ortodòncia.

Que famós pateix de displàsia cleidocraneal?

Un dels famosos que sofreix aquest tipus de trastorn és l'actor Gaten Matarazzo, un dels principals protagonistes de la famosa sèrie de Stranger Things.

En aquest cas, Gaten, té alteracions en la formació dental que li ha fet haver de realitzar-se unes certes cirurgies a causa de l'aparició de peces dentals addicionals que afectaven les peces definitives. Avui dia ja ha hagut de sotmetre's a unes 4 intervencions quirúrgiques per a la retirada d'unes 14 peces dentals.

A més, duu a terme un tractament d'ortodòncia correctora per a alinear les diferents peces dentals i ajustar la mossegada. El jove actor es dedica a difondre i conscienciar socialment a través de les seves xarxes socials sobre aquesta mena de malaltia poc comuna.

Autor:

Dr. Álvaro Cuadros Zea

Especialista en implantologia, periodòncia i rehabilitació estètica. Llicenciat en Odontologia i Màster Internacional en Rehabilitació, Implantologia i Periodòncia. Al costat de postgraus en cirurgia oral i estètica.
Ofertes Tractaments dentals en promoció
Tractaments dentals en promoció
Veure ofertes