Tornar

Incrustació estètica dental

09-05-2022
Incrustació estètica dental'
Un dels tractaments estètics més realitzats en la nostra clínica dental a Nou Barris Canyelles, és la incrustació dental. Seguint els dubtes que rebem dels nostres pacients, avui comptarem una mica més sobre aquesta mena de tractament i resoldre algunes dels vostres dubtes sobre les incrustacions dentals i el seu impacte.

Què és una incrustació dental

A grans trets, entenem que una incrustació dental és un tractament restaurador i estètic que es realitza amb la finalitat de preservar les peces a través de la restauració parcial d'aquestes.

Aquest tipus de tractaments se sol realitzar quan existeix una lesió o fractura de la peça per diversos motius com:
 • Lesió derivada d'una càries
 • Endodòncia
 • Desgasts dentals
 • Fissures
 • Afeccions derivades de bruxisme
 • Eliminació d'empastaments antics
Les incrustacions dentals són un tractament estètic amb la finalitat de poder restaurar la dent i que es vegi mimetitzat amb la dent natural. També és utilitzat amb persones que pateixen problemes de bruxisme, amb la intenció de poder restaurar la mossegada i al seu torn, protegir les dents desgastades. 

Tipus d'incrustacions dentals 

Existeixen diferents tipus de tractament per a dur a terme la incrustació i va en funció d'on es col·loquin les incrustacions:
 • Inlay: incrustacions que no abasten cap cúspide dental, cobreixen únicament l'espai Intercuspídeo. És a dir, se centren en la reparació de la càries i el segellament de la cavitat dental.
 • Onlay: abasten la cúspide funcional (vestibular inferior o lingual superior). S'utilitzen per a càries més extenses en les quals un tractament inlay seria insuficient.
 • Overlay: quan es requereix un cubrimiento complet, s'utilitza aquest tipus de tractaments. S'utilitzen quan les restauracions no poden realitzar-se mitjançant un empastament dental. 

Materials usats en les incrustacions

Els tipus d'incrustacions dentals que estàvem parlant més amunt, es poden realitzar amb diferents tipus de materials.
 • Incrustacions de composite: es realitza a partir de composite. El problema d'aquest material és que té un alt grau de desgast i per això serà necessari que es valori cada cas personal. Actualment les incrustacions de composite porten partícules de ceràmica per a augmentar les seves prestacions mecàniques i estàtiques.
 • Incrustacions de porcellana: són molt més resistents i és una de les opcions més recomanades pel seu grau de duresa i el seu perfecte acabat.
 • Incrustacions de metàl·liques: és un tipus de material metàl·lic que té una durada molt més llarga que els altres materials. El problema és que en aquest cas el resultat no sol ser tan estètic com la resta dels tractaments. Si s'usen actualment és més aviat per petició del pacient perquè vol portar una dent que regruix més, generalment color daurat.

Indicacions de les incrustacions dentals

Per a l'aplicació de qualsevol d'aquests tractaments d'incrustacions dentals, serà revisat prèviament per un especialista, que valorarà el seu cas personal i decidirà quin és el material més idoni si escau.  

A Clínica Cuadros creiem que existeix una solució per a cada pacient, amb el que ens agradarà estudiar detalladament la teva situació i oferir-te la millor solució possible. Si tens qualsevol dubte relacionat amb l'estètica dental, estarem encantats d'ajudar-te.

Autor:

Dr. Ramón Cuadros Cruz

Especialista en implantologia, cirurgia oral i pròtesi dental. Membre fundador de Clínica Quadres. Llicenciat en Medicina i Cirurgia, Doctorat en Odontologia. Màster en rehabilitació i periodòncia, professor coordinador en Cirurgia Avançada.
Ofertes Tractaments dentals en promoció
Tractaments dentals en promoció
Veure ofertes