Tornar

La mossegada creuada en nens

03-08-2022
La mossegada creuada en nens'
Podem trobar diferents problemes de mossegada creuada en nens, ja sigui degut a un problema dental o un problema ossi. El primer a analitzar és si aquesta mossegada creuada del nen prové d'una sola dent o de més d'una peça dental, per a entendre com li està afectant i com tractar-lo.

Es tracta d'un cas freqüent que es trobes els nostres dentistes sant celoni en les consultes de odontopediatría, així que repassarem què és la mossegada creuada en nens, quines són les seves conseqüències i quins tractaments tenim per a solucionar-la.

Què és la mossegada creuada en nens

La mossegada creuada en nens ocorre quan les dents no es troben alineats i això fa que no encaixin correctament. Ocorre concretament quan les dents inferiors se situen per davant dels superiors i afecten la mossegada.

En el cas dels nens, es refereix a l'etapa infantil. Les dents dels nens canvien molt i al seu torn també ho fa la mossegada. És important anar realitzant les revisions periòdiques corresponents amb la finalitat de poder corregir a temps el problema.

A més, durant aquest període poden influenciar també factors com una alimentació inadequada o dolents hàbits com el xumet o xuclar-se el dit.

Conseqüències de la mossegada creuada en un nen

És important realitzar una correcta correcció ja que si no pot derivar en problemes greus d'afectació muscular i mandibular. A més, presenta simptomatologia com a sobrecàrrega mandibular, marejos, maldecaps i molèsties mandibulars.

És important que es corregeixi durant l'etapa infantil, com comentem anteriorment, perquè no afecti negativament el creixement dental i es faci necessari un tractament més agressiu.

En cas de no corregir-ho a temps, pot requerir l'ús d'ortodòncia o fins i tot algun tipus d'intervenció, com a cirurgia.

Tractament per a nens amb mossegada creuada

Com hem destacat abans, un dels elements més importants és la correcció a temps de la mossegada creuada durant l'etapa de creixement.

Existeixen diferents tipus de tractament mitjançant l'ortodòncia, però s'ha de tenir en compte la situació concreta del pacient per a aplicar una correcta correcció. És per això, que realitzem tractaments d'ortodòncia a mesura per a cadascun dels nostres pacients.

Un dels tractaments més coneguts per a corregir la mossegada creuada en nens, és el disyuntor de paladar. Aquest tipus de tractament consisteix en l'eixamplament del paladar, per a la correcció de maloclusió.

Quan el problema prové d'origen dental, llavors es poden corregir amb ortodòncies com Brackets o alineadors transparents.

En el cas dels adults, moltes vegades és necessari recórrer a una cirurgia dental combinada amb un tractament d'ortodòncia, per a poder corregir amb èxit la mossegada.
Autor:

Dr. Ramón Cuadros Zea

Especialista en implantologia, pròtesis i estètica dental. Llicenciat en Odontologia i Màster en Implantologia i cirurgia oral. Amb postgraus en rehabilitació estètica, endodòncia i pròtesi.
Ofertes Tractaments dentals en promoció
Tractaments dentals en promoció
Veure ofertes