Tornar

Pírcing dental, aplicació i duració

27-06-2022
Pírcing dental, aplicació i duració'

Una de les tendències que s'ha posat ara més de moda són els pírcings dentals, un tractament molt de moda entre els famosos com és el cas de la cantant Rosalía. És un dels tractaments pels quals més ens pregunten aquests dies en la nostra clínica dental.

Com es fa un pírcing en la dent?

És un tractament estètic en el qual es col·loca una joia o gemma en la dent. Aquest tipus de joia s'adhereix a la dent gràcies a un sistema adhesiu.

Per a la col·locació, és necessari realitzar prèviament una neteja de boca, que permeti retirar les restes o brutícia que pugui tenir la peça.

Una vegada feta la neteja, es decidirà sobre que peça dental s'aplicarà el pírcing, tenint en compte que ha de localitzar-se lluny de les genives. La zona principal en la qual es col·loquen solen ser els incisius laterals i canins, ja que són les dents més visibles en somriure.

Fa mal col·locar-se un Pírcing a la dent?

Aquest tipus de tractaments són indolors, ja que no em de fer cap tipus d'intervenció, és un mètode no invasiu. Sol durar la sessió entre 15-20 min però depenent sempre de la situació de cada pacient.

Aquesta peça pot retirar-se en el mateix dentista o com succeeix en molts casos, caure's de manera natural. En cas d'haver de retirar-la, tampoc genera cap tipus de dolor i es pot fer en qualsevol moment.

És important que aquest tipus de tractaments s'ha realitzat per un professional, per a evitar problemes d'esmalt o altres.

Quant duren els pírcings en les dents?

La durada d'aquesta mena de tractaments sol ser entre 6 setmanes i 1 any. És crucial que, si volem que el Pírcing tingui una llarga durada, procedim un manteniment adequat.

No sols influeixen les cures en la durada d'aquest tractament, sinó també el tipus de material i la peça dental sobre la qual s'aplica el tractament.

Algunes de les recomanacions que us donem a l'hora de mantenir el Pírcing són:

-Realitzar una correcta higiene diària, però sense excedir-nos de pressió

-No menjar aliments enganxosos com és el cas dels xiclets. També hem d'evitar aquells aliments que puguin ser excessivament durs, ja que poden provocar un despreniment.

-Evitar tocar el Pírcing, ja sigui amb les mans o la llengua. Això podria fer que del frec es desprengui amb major facilitat.

-Si consumim begudes massa fredes o molt calentes, això pot afectar la cola i provocar un despreniment del pírcing.

Quin tipus de pedres o brillants es poden posar a les dents?

Existeixen diferents tipus de materials a triar, en diferents grandàries, colors i formes, que es poden utilitzar en aquesta mena de tractament.

Alguns exemples són els safirs, diamants, gemmes i altres pedres brillants. És important que, a l'hora de seleccionar la peça, tinguem en compte el tipus de material, ja que pot generar rebuig en cas d'una reacció al·lèrgica. Un dels materials més de moda són les pedres precioses com Swarovski o models en acrílic.

També podem trobar un altre tipus de tractaments estètics dentals que són més invasius i provoquen alteracions dentals, com és el cas d'anells dentals.
Autor:

Dr. Álvaro Cuadros Zea

Especialista en implantologia, periodòncia i rehabilitació estètica. Llicenciat en Odontologia i Màster Internacional en Rehabilitació, Implantologia i Periodòncia. Al costat de postgraus en cirurgia oral i estètica.
Ofertes Tractaments dentals en promoció
Tractaments dentals en promoció
Veure ofertes