Tornar

Resolent els dubtes més freqüents sobre la endodòncia

02-03-2021
Resolent els dubtes més freqüents sobre la endodòncia'

Què és una endodòncia?


L'endodòncia dental és el tractament que comunament coneixem com "matar el nervi". Consisteix en retirar la polpa o nervi, netejant i desinfectant l'interior de les dents i posteriorment deixant-segellat. Un cop acabat el tractament, la dent queda lliure de símptomes i d'infecció. A l'acabar el tractament es recomana la col·locació d'una corona o incrustació per protegir de millor manera la dent.

Per què es fa una endodòncia?

L'endodòncia es realitza per diverses raons i sempre per poder mantenir la funcionalitat de la dent sense haver de treure'l.

El més normal és que hi hagi una càries gran que està pròxima a l'nervi. Això dóna sensibilitat i passat un temps comença a fer mal, generalment a el fred i en ocasions fins i tot amb la calor. Si no es posa remei pot desembocar en una infecció 'flegmó'.

De vegades cal fer una endodòncia quan hi ha una fractura dental que és profunda per reconstruir la peça sense que hi hagi dolor.

Una situació que no és poc freqüent és quan, per un problema periodontal, amb dents amb pèrdua d'inserció, ocorre una infecció pulpar.

Quan s'ha de realitzar una endodòncia?

Hem de realitzar una endodòncia quan tenim una infecció en la dent que acaba afectant la polpa, que és el teixit tou de l'interior de la dent.

Si hi ha una dent amb canvi de coloració cal sospitar d'un possible problema en el nervi i per tant valorar la endodòncia.

Fa mal de fer una endodòncia?

El procés no és dolorós ja que es realitza amb anestèsia local. Hi ha vegades que a causa d'una necrosi pulpar es pot realitzar el tractament sense anestesisa.

Quines cures s'han de realitzar després d'una endodòncia?

Després de realitzar una endodòncia haurem de tenir cura amb els aliments que masteguem, i intentar fer-ho pel costat contrari de la boca ja que durant el procés tindrem un empastament provisional. S'haurà de seguir amb una bona higiene bucal.

Com puc saber si necessito fer-me una endodòncia?

Si pateixes sensibilitat a les begudes o aliments freds o calents, si detectes una càries o petita cavitat en la dent, si tens la zona inflamada o molèsties sobre les genives de la dent afectat o notes canvis en el color de la dent, si has patit un traumatisme , pots necessitar una endodòncia. Sempre que tinguis algun d'aquests símptomes et recomanem que vagis a un dentista que pugui detectar quin és el teu problema i la millor solució per a resoldre-ho.

Quantes sessions es necessiten per realitzar una endodòncia?

Si es tracta d'un cas senzill sense complicacions durant el procés, només caldria una sessió. En el cas de ser una endodòncia complicada o partir d'una infecció aguda es podria estendre a 2 o més sessions.

A Clínica Quadres som especialistes en odontologia, oferim solucions a tot tipus de tractaments amb un enfocament multidisciplinari per poder arribar a la millor solució per al teu cas. A la nostra clínica dental a Barcelona trobaràs un servei integral per ajudar-te sempre amb un tracte proper i honest, donant diferents alternatives de tractament perquè siguis tu qui decideixi. No esperis més i demana cita!
Autor:

Dr. Ramón Cuadros Zea

Especialista en implantologia, pròtesis i estètica dental. Llicenciat en Odontologia i Màster en Implantologia i cirurgia oral. Amb postgraus en rehabilitació estètica, endodòncia i pròtesi.
Ofertes Tractaments dentals en promoció
Tractaments dentals en promoció
Veure ofertes