Tornar

Símptomes de rebuig de l'implant dental

16-03-2022
Símptomes de rebuig de l'implant dental'

Quan duem a terme un tractament amb implants dentals, una de les preguntes més freqüents que ens fan en la nostra clínica dental en Nou Barris és si pot haver-hi complicacions i quins són els símptomes de rebuig a l'implant dental.

Cal dir que els símptomes de rebuig de l'implant dental no solen ser una cosa normal i en cas de tenir-los, és important consultar amb el nostre dentista especialista per a avaluar la situació real. Tenint en compte això, veurem des de l'implant dental fins al possible rebuig.

Símptomes de rebuig de l'implant dental

Quan duem a terme un tractament amb implants dentals, una de les preguntes més freqüents que ens fan en la nostra clínica dental en Nou Barris és si pot haver-hi complicacions i quins són els símptomes de rebuig a l'implant dental.

Cal dir que els símptomes de rebuig de l'implant dental no solen ser una cosa normal i en cas de tenir-los, és important consultar amb el nostre dentista especialista per a avaluar la situació real. Tenint en compte això, veurem des de l'implant dental fins al possible rebuig.

Que és un implant dental

Primer de tot, cal tenir en compte que els implants dentals són una gran solució per a aquelles persones que han perdut alguna peça dental (o diverses). Aquest tipus de tractament permet reposar peces perdudes o afectades gràcies a un caragol de titani que es col·loca en el maxil·lar.

Actualment, l'estètica s'ha convertit en un factor fonamental i la falta d'una peça o la seva mal estat, pot tenir un impacte negatiu en la nostra vida. Gràcies als implants dentals, podem solucionar aquests problemes i brindar una nova i brillant somriure.

Que haig de fer després d'un implant

És important que es duu a terme una bona cura i manteniment dental, perquè després del tractament s'adapti adequadament aquest implant.

Us deixem a continuació alguns consells per a una correcta adaptació:

 • Mantenir una adequada higiene: netejar després de cada menjar les dents, per a evitar que puguin quedar-se restes entre les dents o les peces noves.
 • Cuidar l'alimentació: és important que duguem a terme una bona alimentació, evitant massa dolços. Recomanem evitar aliments molt durs o calents ja que la zona estarà sensible.
 • Tractament adequat: el nostre metge pautara un tractament o medicació per a tenir en compte per a l'adequada recuperació.
 • No consumir alcohol ni tabac: és important que cuidem la nostra salut, evitant consumir alcohol i tabac, ja que poden generar infeccions.
 • Revisions periòdiques: és important que es revisi de forma continuada per part d'un especialista, per a comprovar que l'evolució és positiva.

Per què es genera rebuig a l'implant dental

Si la cirurgia es realitza correctament i el pacient duu a terme les pautes fixades per part de l'especialista, hi ha molt poques probabilitats que ocorri un rebuig.

Us presentem les diferents circumstàncies que poden causar rebuig d'implants:

1.Relacionat amb la cirurgia: és molt important triar al professional adequat per a realitzar aquesta intervenció. Això, sinó pot causar problemes derivats de:

 • Ús d'una tècnica quirúrgica inadequada
 • Incorrecta cicatrització entre os i implant degut a una mala intervenció
 • Procés inadequat de fusió entre implant amb os

2.Relacionat amb la pròtesi: els materials utilitzats han de ser adequats a la intervenció, sinó això pot ocasionar un problema en el curt i mitjà termini. Algunes de les situacions amb les quals podem trobar-nos són:

 • Disseny inadequat de la pròtesi
 • Dolenta qualitat dels implants.
 • Implants insuficients com per a suportar la pressió en mastegar.

3.Relacionats amb el pacient: No sols influeix el professional que realitza la intervenció, sinó també les cures i cures posteriors que dugui a terme el pacient. Per això és important que dugui a terme unes adequades cures per a evitar situacions derivades de:

 • Mala higiene a causa de no realitzar les neteges adequades.
 • Consum de tabac o alcohol, que poden afectar l'augment d'infeccions o dificultat de cicatrització.
 • Aparició d'infeccions derivades de la cirurgia.
 • Pacient pateix malalties com gingivitis, piorrea, diabetis o altres malalties no tractades.

Com sé si m'ha provocat rebuig el meu implant

Quan realitzem un tractament adequat i el pacient cuida la seva salut, el risc de rebuig és molt reduït. De totes maneres, avui us exposem alguns dels símptomes que es poden experimentar en el moment en el qual es rebutja un implant.

Símptomes de rebuig a l'implant

 • Formació d'un teixit blanquinós entre l'implant i l'os
 • Dolor i molèstia, en pressionar durant la mossegada o simplement en tocar la zona de l'implant.
 • Si l'implant es mou, és perquè no s'ha fixat correctament o ha generat un posterior rebuig.
 • En cas d'aparèixer infecció en la zona, mostrant-se amb pus o enrogiment de la zona.
 • Pot ser que es desplaci l'implant i es trobi en una posició inadequada.
 • Inflamació en la zona de voltant, encara que no té perquè causar dolor directament. En aquest cas, normalment només és visible per part d'un especialista, per això és important que es realitzin les revisions corresponents.
 • Sagnat o supuración en la zona o genives.

Quan s'ha de llevar l'implant

Quan es presenten qualsevol de les situacions anteriorment presentades, és important que l'especialista revisi el teu cas particular per a valorar si és necessari retirar l'implant.

En la mateixa intervenció en la qual es realitza la retirada de la peça, es realitza una neteja i desinfecció de la zona per a preparar per a la col·locació posterior del nou implant.

El mateix cirurgià valorarà cada cas personal, però en la majoria dels casos, se sol col·locar el nou implant en la mateixa intervenció realitzada.

Autor:

Dr. Ramón Cuadros Zea

Especialista en implantologia, pròtesis i estètica dental. Llicenciat en Odontologia i Màster en Implantologia i cirurgia oral. Amb postgraus en rehabilitació estètica, endodòncia i pròtesi.
Ofertes Tractaments dentals en promoció
Tractaments dentals en promoció
Veure ofertes